Virtual Assistant

Als ondernemer besteed je liever aandacht aan de groei van je bedrijf in plaats van aan administratieve rompslomp. Een Virtual Assistant van WebPhrase helpt onder andere bij beantwoording van e-mails, beheer van een agenda, verzenden van facturen, waarborgen van termijnen en het uitwerken van documenten. Zo houd jij tijd over voor dingen die je leuk vindt!

Wat is een Virtual Assistant?

Een Virtual Assistant (VA) is te vergelijken met een Personal Assistant of secretaresse, maar dan op afstand. Een Virtual Assistant is een echte duizendpoot die bedrijfsondersteuning biedt bij werkzaamheden als mailbeheer, social media, dataverwerking, agendabeheer en overige administratieve taken uit handen kan nemen. Door de digitalisering en online werkomgevingen is het namelijk heel eenvoudig geworden om dit soort activiteiten op afstand te regelen. Lang leve het digitale tijdperk!

Waarom een Virtual Assistant?

Als ondernemer ben je al druk genoeg met je dagelijkse bedrijfsvoering. Daarbij komen ook nog de minder leuke klusjes, zoals het wegwerken van e-mails, posten op social media, administratie bijwerken en agendabeheer. Deze taken nemen veel tijd in beslag en stapelen zich daarnaast ook nog wel eens op, waardoor je minder ruimte overhoudt voor hetgeen waar je écht goed in bent en (hopelijk) een stuk leuker vindt – je corebusiness. Kortom, het kost je dus niet alleen veel tijd, maar ook geld! Met een Virtual Assistant kun jij je richten op het echte werk, terwijl de “rotklusjes” achter de schermen tot in de puntjes geregeld worden.

Virtual Assistant

Alle voordelen van een Virtual Assistant op een rijtje.

Wat doet een Virtual Assistant?

Als ondernemer heb je al genoeg ballen hoog te houden en als je eenmaal toe komt aan dit soort werkzaamheden, duurt het vaak even voor je op gang bent (een beetje zoals een diesel). Voor een virtuele assistent zijn plannen, agenda’s beheren, CRM-systemen en andere administratieve taken dagelijkse kost. De routinewerkzaamheden verlopen dus als een goed geoliede machine en dat betekent dat er meer werk in minder tijd verricht kan worden. Er wordt dus niet alleen sneller, maar ook efficiënter gewerkt.

Een ander voordeel van een virtual assistant is de flexibele inzetbaarheid – ook buiten kantooruren. Met een personal assistant of secretaresse zit je vaak vast aan bepaalde contracturen, terwijl er niet altijd de hele dag door werk is. Je betaalt in dat geval niet alleen voor uren die minder effectief besteed worden, maar ook voor ziekte en pensioen. Een VA kun je inzetten op drukkere momenten en betaal je alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren. Ook kan er sneller geschakeld worden op momenten dat het echt nodig is.

Verder kun je buiten werktijden of tijdens je vakantie meer ontspannen, omdat je een virtual assistant hebt als vangnet. De VA kan veel zaken zelfstandig afhandelen, waardoor jij niet constant je mail hoeft te checken of je bezig hoeft te houden met zichtbaarheid op social media. Zo kun jij je lekker focussen op activiteiten waar je vrolijk van wordt en even echt ontspannen in je vrije tijd in plaats van afleidende en tijdrovende energievreters!

Welke taken kan WebPhrase van jou overnemen?

Waarom bedrijfsondersteuning van WebPhrase?

Door mijn ruime ervaring als juridisch secretaresse bij een groot internationaal advocatenkantoor op de Zuidas weet ik hoe ik meerdere ballen tegelijk omhoog moet houden zonder er ook maar één te laten vallen. Jongleren is dus één van mijn specialiteiten. Ik kan snel schakelen, ben stressbestendig en weet van aanpakken. Daarnaast ben ik ook nog eens erg creatief.

Verder heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan op het gebied van administratie, tijdsbewaking, tekstverwerking, klantcontact en social media. Je kunt dus wel zeggen dat ik van alle markten thuis ben en inzetbaar ben waar nodig!

virtual assistant

Bedrijfsondersteuning nodig?

Wij ontzorgen je graag door alle administratieve rompslomp en minder leuke taken over te nemen!

virtual assistant

Neem contact op voor meer informatie, het bespreken van de mogelijkheden of een offerteaanvraag!

Stuur een bericht