SEO-teksten

Creatieve SEO-teksten nodig voor je website, blog of content voor social media, nieuwsbrieven of promotiematerialen? WebPhrase verzorgt unieke, pakkende en informatieve SEO-teksten afgestemd op het karakter van jouw website en bedrijf.

Wat zijn SEO-teksten?

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’. SEO-teksten zijn dus eigenlijk teksten die geoptimaliseerd zijn, zodat je beter vindbaar bent in zoekmachines. Simpel gezegd zijn het geschreven teksten die zorgen dat je pagina goed scoort op bepaalde zoekwoorden in de zoekresultaten van zoekmachines als Google en Bing. Wanneer een tekst relevant is en waardevolle informatie bevat, zal dit van invloed zijn op je positie in de zoekresultaten. Zoekmachines letten hierbij op verschillende factoren, zoals keywords, interne en externe linkstructuur, de lengte van de teksten, het gebruik van multimedia enzovoort.

Met goede SEO-teksten kun je inspelen op de zoekvraag van je doelgroep en potentiële klanten. Aan de hand van een onderzoek naar verschillende onderwerpen, kun je bepalen welke zoekwoorden relevant zijn en waar mensen naar zoeken. Vervolgens is het de kunst om deze zoekvraag te verwerken in SEO-geoptimaliseerde teksten, zodat je de zoekvraag van je doelgroep kunt beantwoorden. Met pakkende, goed leesbare en bruikbare teksten krijg je online meer zichtbaarheid en zet je aan tot actie. Dit betekent meer verkeer op je website en meer conversies!

SEO-teksten

Alle voordelen van sterke SEO-geoptimaliseerde teksten op een rijtje.

Waarom SEO-teksten laten schrijven?

Het schrijven van sterke SEO-teksten kost veel tijd en energie – zeker als je het wiel nog moet uitvinden. Door een SEO-tekstschrijver in de hand te nemen haal je een expert in huis die precies weet hoe zoekmachines ‘denken’. Ja, dit vergt wel een investering, maar die haal je er uiteindelijk dubbel en dwars weer uit. Plus de tijd die je bespaart kun je mooi aan je klanten besteden!

Hoewel SEO-teksten voornamelijk gericht zijn op vindbaarheid, is het ook erg belangrijk dat de teksten goed leesbaar zijn. Dit betekent niet alleen dat je boodschap helder moet zijn, maar ook dat de tekst lekker wegleest en in duidelijke taal geschreven is. Wanneer je SEO-teksten laat schrijven door een professional weet je zeker dat de teksten qua taal in orde zijn en begrijpbaar zijn voor je lezer. Vakjargon wordt zoveel mogelijk vermeden en anders in ‘Jip-en-janneketaal’ uitgelegd, zodat de lezer de tekst snapt en niet afhaakt als een tekst te complex is.

Ook is het belangrijk dat een tekst vernieuwend, creatief en uniek is. Iedereen kan simpelweg knippen en plakken, maar dit komt je SEO absoluut niet ten goede. Het zal je ook niet onderscheiden van de enorme informatiestroom die online beschikbaar is. Met originele teksten kun je uitblinken binnen je vakgebied en van waarde zijn voor je lezers. Hierdoor zullen ze sneller bij jou terugkomen.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de lezer wordt aangezet tot actie. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven voor de nieuwsbrief, een product of dienst aanschaffen of een offerte aanvragen. Een SEO-tekstschrijver weet wat werkt en wat niet werkt – wat wél converteert en wat niet. Zo weet je dus zeker dat je geen klanten misloopt.

Kortom, een SEO-tekstschrijver zorgt ervoor dat het onderste uit de kan wordt gehaald!

Wat kan WebPhrase voor jou betekenen?

Onze service beperkt zich niet tot alleen SEO-teksten voor je website of volledige blogs. Afhankelijk van jouw wensen kunnen wij visuals creëren of captions schrijven voor je social media platforms, maar natuurlijk ook pakkende teksten leveren voor promotiemateriaal of andere documentatie. In overleg is vrijwel alles mogelijk!

Verder vinden we het belangrijk dat de teksten aansluiten bij het karakter van jouw bedrijf. Daarom leren we je graag kennen onder het genot van een kopje koffie, zodat we kunnen zorgen dat de teksten aansluiten bij jou als persoon en de tone of voice van het bedrijf.

SEO-teksten laten schrijven?

Wij helpen je graag aan SEO-geoptimaliseerde teksten met toegevoegde waarde!

SEO-teksten

Neem contact op voor meer informatie, het bespreken van de mogelijkheden of een offerteaanvraag!

Stuur een bericht